Ga direct naar


Attractie- en Themaparken

If you can dream it..

De Europese attractie- en themapark industrie groeit en verandert snel. De snelle groei van keuzes in de vrijetijdsmarkt, het integreren van cultuur, kunst, entertainment en retail, lijdt tot meer competitie tussen bezoekersattracties (themaparken, dierentuinen, musea, experience centra en waterparken) en andere entertainment organisaties. Deze ontwikkelingen zetten druk op attractieparken om zichzelf te onderscheiden. Meer dan ooit, wordt de attractiepark industrie gemotiveerd om uniek en onderscheidend te zijn.

NHTV internationaal hoger onderwijs biedt een Theme Park Management traject voor studenten aan. Theme Park Management is een Engelstalig traject dat je in het derde en vierde jaar kunt volgen als je de specialisatie Leisure Project Management hebt gekozen. Dit traject is op verzoek van en in samenwerking met de internationale themaparkbranche ontwikkeld. Deze branche heeft veel behoefte aan jonge, creatieve en vernieuwende professionals. Want hoewel themaparken steeds populairder worden, staat de wetenschappelijke benadering hiervan nog in de kinderschoenen. Theme Park Management is de enige specialisatie in Europa die zich toelegt op het ontwikkelen van attracties en themaparken.

Klaus Hoven van NHTV internationaal hoger onderwijs is gespecialiseerd in themaparken en zal in samenwerking met Leisure Academy Brabant een bijeenkomst organiseren voor onderwijs, overheid en ondernemers over attractie- en themaparken, gericht op Brabant.


 

 
Snelkoppelingen