Ga direct naar


Over Leisure Academy Brabant

In Midden-Brabant werken in het project Midpoint Leisure Boulevard (lokale) overheden, kennisorganisaties en ondernemingen krachtig samen. Midden-Brabant is eigenlijk één Leisure Boulevard: leisure speelt een cruciale rol in de huidige economie én in de economische toekomst van Midden-Brabant. De regio blinkt al uit door de bundeling van wereldwijd bekende toppers als De Efteling, de Beekse Bergen en de Tilburgse Kermis, maar ook authentieke, sfeervolle musea als het Leder- en Schoenmuseum en de groeiende creatieve bedrijvigheid. Maar door krachtig samen op te trekken, kunnen de betrokken gemeenten, onderwijs- en kennisinstellingen en ondernemers ook de liggende kansen verzilveren. Het hele gebied staat bol van de mogelijkheden om uit te groeien tot dé leisure hotspot van de Benelux. Hiervoor is kennisontwikkeling, -deling en -verspreiding onmisbaar.

Wie is Leisure Academy Brabant?
De kennisinfrastructuur op het brede terrein van leisure in Noord-Brabant is bijzonder te noemen. Leisure Academy Brabant (LAB) is een onafhankelijke organisatie, die deze kennis in de regio Brabant verbindt rondom thema’s van vrijetijd. Doel is om die kennisinfrastructuur te verdiepen en in te zetten voor de versterking van Brabant als werk- en vestigingsplaats voor leisure in brede zin. LAB zorgt daarmee voor de profilering van de ontwikkelde kennis en functioneert als portal voor de toegang tot de kennisinfrastructuur.

Doelgroep
LAB richt zich op kennisinstellingen van mbo, hbo en wo, ondernemers en overheidsinstellingen uit Noord-Brabant. Alle partijen die een connectie of partner kunnen zijn omtrent de leisure sector in Brabant, behoren tot de doelgroep.
Omdat 'leisure' een breed thema is, zijn er veel raakvlakken met niet altijd voor de hand liggende sectoren. Denk hierbij aan de zorg, logistiek, stad-land ondernemerschap, bouw en architectuur. In vrijwel iedere sector is een koppeling te maken met het thema leisure.

Themabijeenkomsten
Om de kennisinfrastructuur te verdiepen, verbinden en versterken organiseert Leisure Academy Brabant regelmatig themabijeenkomsten rondom actuele thema's in de vrijetijdsindustrie. In samenwerking met onderwijsinstellingen, overheid en ondernemers (triple helix) wordt inhoud gegeven aan thema's als spoorzones, events, imagineering, sociale innovatie en stad-landondernemingen. Tijdens de bijeenkomsten is altijd het doel om kennis te delen, te vergaren en te verdiepen. Daarnaast dienen de bijeenkomsten als ontmoetingsplaats voor de triple helix, waar mogelijkheid is tot verbinden en het maken van concrete afspraken om gezamenlijk te werken naar een hoger inhoudelijk doel, waarbij de vrijetijdsindustrie in Brabant centraal staat.

 

 

 

 

 

 

 


Contact

Leisure Academy Brabant

Bezoekadres:
Leerfabriek KVL
House Of Leisure
Almystraat 14
5061PA Oisterwijk

Postadres:
Postbus 3917
4800 DX Breda

E: info@leisureacademybrabant.nl
Linkedin: Leisure Academy Brabant
Twitter: @LeisureBrabant
Snelkoppelingen